© 2019 Respect Education Foundation   |  info@respecteducation.me  |  020 - 369 75 92

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook

Doen jullie ook mee aan

de Week van Respect 2019?!

 

Doe mee met jouw klas/school en gebruik de Week van Respect als viermoment voor alles wat jullie al doen en bereikt hebben rondom sociale veiligheid en respect!

Nodig bijvoorbeeld een inspirerende gastspreker uit, doe de themales 2019 (zie hiernaast) of bestel de RespectBox* om jouw hele school/klas in het teken te zetten van respect.

Je kunt ook de RespectMuur* bestellen, waarmee je samen met je leerlingen bouwt aan een fysieke uiting van jullie sociale veiligheid. We leveren de RespectMuur met handleiding, ophangsysteem en hij is zo mooi dat je hem het hele schooljaar wilt laten hangen :) 

*Zie prijzen via onderstaande bestelbutton

     Impact op social media

 

Laat op social media (Twitter, Instagram, Facebook) zien wat jullie doen en gebruik #weekvanrespect. Of mail ons van te voren over jullie plannen! Wij reposten alle activiteiten en zorgen zo voor landelijke impact!​

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook

Themales Week van Respect 2019

 

Meningen... tja, iedereen heeft ze.  Deze meningen komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar worden ergens door bepaald.

Hoe zit dat precies? 


In deze les bekijken we de positieve kant

van het hebben van verschillende meningen, want als we allemaal hetzelfde vonden, zou

de wereld een heel saaie bedoeling worden. 
 

De lessen zijn kosteloos te gebruiken en digitaal beschikbaar voor PO, VO en MBO

Week van Respect: start een Respectzone!

 

Achtergrond

De Respectzone is gebaseerd op ons werk in het buitenland in post-conflictgebieden. Scholen hebben daar ter beveiliging vaak een hek om het schoolterrein, met borden: "This is a zone of peace". Letterlijk wordt hiermee bedoeld dat de school te allen tijde een plek zonder gewapend conflict moet zijn. 

Respectzones in Nederland

In Nederland spelen geen gewapende conflicten, maar jezelf thuis, veilig en geaccepteerd voelen, geldt nog niet voor iedereen.

We stimuleren scholen en sportclubs om letterlijk een plek van respect te zijn en actief te werken aan een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en open staat voor elkaar.